Rasti i videos, ku dhunohej barbarish një kafshë mori përmasa mediatike dhe ditën e sotme është firmosur nga qytetarë të shumtë, peticioni për lidhin e kafshëve. Në Shqipëri nuk ka asnjë dënim për ata që keqtrajtojnë, dhunojnë dhe vrasin kafshë të pambrojtura thjeshtë për kënaqësi apo hobi. Ky fenomen po ndodh çdo ditë, kudo. Por shqiptarët mendojnë se ka ardhur koha të vendoset një ligj ku të dënohen të gjithë keqbërësit që shkelin mbi jetët e kafshëve.

- SPONSOR -Smiley face

Kërkesa:

Ne të nënshkruarit, i kërkojmë deputetëve të parlamentit shqiptar të
miratojnë sa më parë projekt-ligjin e propozuar për të dënuar ata që dhunojnë, keqtrajtojnë apo vrasin kafshët! Koha është TANI!
Ndaloni makabritetin dhe barbarinë!

Kërkojmë që aktet e mëposhtëme të cilësohen vepra penale dhe të plotësohet menjëherë vakumi ligjor me dënimet përkatëse për secilën prej tyre:

1) Braktisja e Kafshëve
2) Dhuna, keqtrajtimi, vrasja, dëmtimi fizik, tortura psikologjike (Mos-ushqyerje)
3) Përdorimi për qëllime eksperimentale (Foto, Video), argëtim
4) Përdorimi për konkurse forcë/ndeshje, qëllime financiare, aktivitete të jashtëligjshme apo argëtim
5) Përdorimi i kafshëve shtëpiake për lëkurën e tyre
6) Përdorimi i jashtëligjshëm për pendët apo pjesë të tjera të trupit të kafshëve të shpallura si specie në rrezik.

 

- SPONSOR -Smiley face