Sic e dijmë Tokio eshte vendi ku ka rregulla dhe politika sociale per të mbrojtur problematikat njerëzore. Por kët radhë janë vetë punonjësit të cilët ndërmorën politika barazuese. Një prej kompanive ne Tokio e quajtur “Piala Inc” ka vendosur që stafit të saj jo duhanpirës t’iu japë gjashtë ditë pushim- shtesë në vit, për të kompensuar kohën që duhanpirësit marrin për pushimet e cigareve. Kjo nismë është bërë pasi duhanpirësit konsumojnë 15 minuta pushim në një kohë të përcaktuar gjë e cila ul orët efektive në punë.

Vendimi eshtë shkak I kërkeses se bërë nga vet punonjësit jo duhanpirës, te cilët shpjeguan se duhej politik barazie në kohën efektive në punë.

- SPONSOR -Smiley face