Ndjenjat janë të fuqishme dhe shpesh herë jo të menaxhueshmë nga natyra njerëzore. Ato ndikojnë në mënyrën se si mendon dhe si vepron. Shpesh here fuqishëm, e shpesh herë me qetsi të tepruar. Mund të të motivojnë si për mirë, ashtu edhe për keq. Madje, disa herë mund të të duket sikur po të mbytin ndjesitë.

Megjithatë, të mësosh të kontrollosh ndjenjat, është një hap i rëndësishme që të ndihmon të bëhesh një i rritur i pjekur dhe i përgjegjshëm. Sot disa specialistë mendojnë se, të jesh i aftë për të kontrolluar ndjenjat dhe të dish si të sillesh me të tjerët, vlen më shumë sesa të jesh inteligjent.

- SPONSOR -Smiley face

Njerëzit e të gjitha moshave dhe kulturave luftojnë që të kontrollojnë ndjenjat e tyre. Megjithatë, beteja mund të jetë veçanërisht e vështirë për dikë, kur është duke kaluar nga adoleshenca në moshë të rritur. Për një moment mund të ndihesh në njëfarë mënyre, pastaj aty për aty ndihesh krejt ndryshe. Duke qenë se je i ri përvoja bën të veten. Por pikë së pari për të kontrolluar ndjenjat duhet të kontrollojmë mendimet positive dhe negative. Negativiteti shpesh herë të bën të mos patur forcë për të vepuar.

Celsi I suksesit per ndjenja të menaxhueshme është të te kontrollojmë mendimin pozitiv.

- SPONSOR -Smiley face