Frika e fortë e varësisë rritet kur 100 milion lojtarë shkarkojnë lojë në iPhone dhe shpenzojnë £ 875,000 çdo ditë në artikujt virtuale. Fortnite është duke rrahur rivalët e ngushtë, në lojë me  konkurrent PUBG dhe nuk pritet të arrijë 100 milion shkarkime iPhone për 206 ditë të tjera.

Duke u Ngarkuar...

Më keq akoma, lojtarët kanë shpenzuar 160 milion dollarë për blerjet brenda aplikacionit në lojë, duke blerë artikuj virtuale me para të vërteta.

Kjo është një 875,000 funta që kalojnë çdo ditë që nga fillimi i lojës në iPhone.

Por megjithëse “Fortnite “po provohet me lojtarë, ka të tjerë të shqetësuar.

Këtë javë, adoleshenti Carl Thompson zbuloi se si ai u plagos për të luajtur Fortnite për 12 orë në ditë pasi u bë i varur.

I riu britanik u shpreh  se si ai mezi po flinte natën dhe u ankua se loja e la atë “të mjeruar dhe të paaftë për të funksionuar”.

Carl Carl Preston përfundimisht filloi të eksperimentonte me amfetamina për të ushqyer bingat e tij të lojrave në mbrëmje.

Ajo ishte aq e keqe sa që adoleshenti i dëshpëruar më në fund u ndie se mënyra e vetme për të mundur varësinë ishte duke i dhënë fund vetvetes.

Në muajin Qershor, raportet dolën nga një vajzë nëntë vjeçare duke u marrë për t’u rehabilituar për varësinë e saj ndaj Fortnite.

 

Në të njëjtin muaj, babai i, Lee Harmer zbuloi se ai gati e humbi punën, familjen dhe shtëpinë pasi u bë aq i varur nga loja se ai gëlltiste kokainën për të vazhduar të luante gjatë natës.

 

- SPONSOR -