Sic e dijmë kalimi I viteve dëmton rigjenerimin e qelizave. Cdo dekadë e jetes eleminon disa elementë që përmbajnë fijet e kolagenit dhe elastines,te cilat  I japin lekurës sonë fortesinë dhe elasticitetin, keto  fije te koagenit dhe elastines fillojne  e pakesohen, gjendrat e yndyrës prodhojnë me pak yndyrë si dhe gjëndrat e djersës. Midis ketyre dy shtresave shkëmbehen lëndet ushqyse nga vazët e gjakut. Këto ndryshime thajnë  lekurën dhe formojnë rrudhat.
Qelizat dhjamore te shtreses se trete te lekures zvogelohen dhe nuk mund te mbushin me boshlleqet qe krijohen ne lekure.
Ja disa këshilla bukurie për një lëkurë të shëndetshme dhe të shndritshmë
Lani lëkuren të paktën 2 herë në ditë
Pini të paktën 8 gota ujë në ditë
Lëkura ka nevojë të hidratohet dhe të mbrohet me krem dielli me filtër mbrojtës
Bejini fiskulturë fytyrës dhe përdorni hidratues për ta mbrojtur mire nga dielli i forte dhe e trajtuar ne menyre sistematike, ajo e cila tregon moshen me te re se vet mosha juaj ajo quhet nje lekure e bukur
- SPONSOR -Smiley face