Coca-Cola është një nga pijet e gazuara më të preferuara në të gjithë botën. Fëmijët, por edhe të rriturit nuk do t’i rezistonin dot një gote më këtë pije. Por, nëse mësoni se çfarë ndodh me trupin tuaj kur pini Coca-Cola, ndoshta nuk do ta konsumoni më kurrë…

- SPONSOR -Smiley face

Coca-Cola është një nga pijet më të këqija për konsumim, sepse përmban shumë sheqer, si edhe është e pasur me kafeinë dhe nuk është aspak e mirë për trupin. Kur pini një cola, përmbajtja e sheqerit është ajo që sulmon trupin tuaj. Një gotë Coca-Cola është e barabartë me 10 lugë sheqer në realitet. Pas 20 minutave, sheqeri në gjak arrin pikën që shkakton një vrull të insulinës. Kur ky lëng hyn në mëlçi, mëlçia e kthen atë në yndyrë nga sheqeri që tashmë ka hyrë në sistem. Pas 40 minutave, marrja e kafeinës nga cola përfundon. Niveli i dopaminës, hormoni i lumturisë që prodhohet në tru, rritet pas konsumimit të kësaj pijeje. Kjo ngacmon pjesët e trurit që janë përgjegjëse për kënaqësi.

 

- SPONSOR -Smiley face