Vaj i kastorit është një vaj jashtëzakonisht i dobishëm që mund të trajtojë një numër të madh të kushteve shëndetësore dhe sëmundjeve. Vajii kastorit është përdorur tradicionalisht si një produkt bukuri për shekuj me radhë. Për fat të keq, këto ditë janë zëvendësuar me produkte të shtrenjta tregtare, të cilat shpesh janë të ngarkuara me kimikate të rrezikshme.

Vaj pluhur ka veti të forta antibakteriale dhe antifungale dhe është një burim i pasur mineralesh, si vitamina E, proteina dhe Omega 6 dhe 9 acide yndyrore të dobishme. Ai ofron efekte mahnitëse për lëkurën dhe flokët, pasi është jashtëzakonisht e pasur me acid ricinoleik. Është përdorur tradicionalisht si një trajtim  për aknet dhe kushtet e ndryshme të lëkurës, skuqjen, humbjen e flokëve etj.

- SPONSOR -Smiley face

Kur zbatohet në lëkurën e kokës, parandalon dhe trajton humbjen e flokëve. vetitë e tij të forta antibakteriale dhe antifungale ballafaqohen me infeksionet e lëkurës së kokës, folikulitin dhe zbokthin, ndërsa acidi ricinoleik nxit qarkullimin në lëkurën e kokës dhe kështu ndihmon rritjen e flokëve.

Ky acid gjithashtu balancon nivelet e pH të kokës, mbështet vajrat natyrale dhe neutralizon efektet negative të kimikateve në shampo, balsam dhe produkte të tjera të kujdesit të flokëve.

Ai është e lartë në lëndë ushqyese dhe ofron veti  të fuqishme medicinale. Përveç faktit se ajo është i lirë dhe e përballueshme, ajo mund të bëjë mrekulli kur është fjala për lëkurën tuaj dhe flokët.

Për shkak të qëndrueshmërisë së tij të trashë, mund ta keni të vështirë të aplikoni drejtpërsëdrejti, prandaj duhet ta holloni atë përpara përdorimit.

Përzihet me vaj kokosit në sasi të barabarta, dhe aplikoni këtë kombinim të dobishëm mbi kokën dhe skaj

- SPONSOR -Smiley face