Ndërsa udhëton është e vështirë të mos vërehet veprat e artit të krijuar nga skulptorët e talentuar modernë nga guri thjeshtë dhe metali. Ja një listë të kryeveprave më kreative skulpturore që janë përreth globit tonë. 27.al ua sjell me poshte;

 Forca e Natyrës, Doha, Katar. Autori Lorenzo Quinn

- SPONSOR -Smiley face

Kjo është një seri e skulpturave nga artisti italian Lorenzo Quinn që përshkruan Nënën Natyrë si një grua. Versionet pak më të ndryshme të kësaj pjesë janë instaluar në të gjithë botën: në Angli, SHBA, Monaco, dhe Singapori.

Poeti Mihai Eminescu, Onesti, Romania

 Mihai Eminescu është një nga poetët më të rëndësishëm të gjuhës rumune. Ai është vlerësuar si një sukses letrar ndërkombëtar si në Rumani dhe Moldavi. Kjo skulpturë, kushtuar atij, është veçanërisht e bukur në muzg ose agim.

Mustangs e Las Colinas, Irving, Shtetet e Bashkuara. Robert Glen

 Kjo skulpturë paraqet një grup të Mustangs, kuaj të egër që vrapojnë nëpër një lumë graniti. Ideja është për të treguar mënyrën e jetesës së papenguar që ishte themelore për shtetin e Teksasit në ditët e para të tij.

Zgjerimi, USA nga Page Bradley

 Kjo skulpturë e jashtëzakonshme është konsideruar të jetë një nga pikat kryesore të artit modern. Autori thotë se «Zgjerimi» tregon guximin që të shkojmë përtej asaj që ne jemi. Skulptura është aktualisht në një koleksion privat në Neë York City, një kopje mund të shihet në Londër, Britani të Madhe dhe në Palm Desert, Kaliforni.

Këmbësorët anonimë, Wroclaw Poland ngaJerzy Kalina

 Polonia është një vend që, pa dyshim, ka përjetuar shumë vuajtje. Këto statuja bronzi përfaqësojnë një dyzinë njerëzish që u zhdukën në mes të natës, pas vendosjen së ligjit ushtarak në Poloni më 13 dhjetor, 1981.

Karrige për 1000 hebrenj, Krakoë, Poland

 33 karrige hekuri në vendin e ish-getos dhe 37 karrige në buzë të sheshit dhe në ndalesa të tramvajit. Tema e karrigeve bosh sugjeron se gjithkush mund të jetë një viktimë. Ajo gjithashtu flet për historinë e geto, kur të gjitha mobilje nga shtëpitë e hebrenjve ishte duke u sjellë jashtë në mënyrë që njerëzit nuk do të jetë në gjendje për të fshehur fëmijët e tyre.

- SPONSOR -Smiley face