Ne Muzeu Kombëtar i Fotografisë “Marubi” do te hapet ekspozita “Urtësi sot e mot” e artistes Lala Meredith-Vula kuruar nga Monika Szewczyk.
Kjo ekspozitë sjell në Muzeun Marubi dy seritë më përfaqësuese të Lala Meredith- Vula – Haystacks (Mullarët) dhe Blood Memory (Kujtesë Gjaku). Përzgjedhje fotografish nga këto dy punë janë ekspozuar në Athinë dhe Kassel, në kuadër të ekspozitës ndërkombëtare documenta 14, por ekspozita që do t’ju paraqesim, përbën një rast unikal për t’i parë të dyja seritë të ekspozuara së bashku. Përveç tyre, një imazh historik- ai i fotografisë së Kel Marubit në ceremoninë e ngritjes së flamurit në Kalanë e Shkodrës më 19 mars 1914- është përfshirë këtu për të hapur një dialog mes imazheve unike të Meredith-Vula dhe trashëgimisë së pasur të dinastisë Marubi.

- SPONSOR -Smiley face