1.Sistemi tepër aktiv imunitar

Shumë gjëra mund të shkaktojnë një reaksion alergjik. Kjo ndodh kur mbrojtjet e trupit tuaj sulmojnë diçka që zakonisht është e padëmshme, si poleni,ose ushqimi. Reagimi mund të jetë i butë,i bezdisshëm dhe kërcënues për jetën. Rreth 1 në 5 amerikanë kanë alergji.

  1. Poleni
- SPONSOR -Smiley face

Ajo vjen nga pemët,barërat ë këqija dhë mund të shkaktojnë ethe dhe alergji sezonale. Ju mund të teshtitni,të keni një hundë të bllokuar dhe sy të mbushur me lot. Për të parandaluar simptomat, qëndroni brenda në ditët me erë dhe mbyllni dritaret.

  1. Kafshët

Nëse sytë tuaj lotojnë ose ju filloni te tështisni pasi keni luajtur me një qen apo mace, ju ndoshta keni një alergji nga kafshët. Një alergji nga kafshët mund të kontribuojë në simptoma të vazhdueshme të alergjive, pasi ekspozimi mund të ndodhë në punë, në shkollë, në kujdesin ditor ose në ambiente të tjera të brendshme, edhe nëse një kafshë nuk është e pranishme.

  1. Pickimet e insekteve

Këto mund të shkaktojnë ënjtje dhe skuqje që mund të zgjasin një javë ose më shumë. Mund të ndiheni të sëmurë në stomak dhe të lodhur dhe të keni ethe të ulët. Në raste të rralla, kafshimet e insekteve shkaktojnë një reaksion që mund të jetë kërcënuese për jetën, të quajtur anafilaksi. Nëse jeni seriozisht alergjik, do t’ju nevojitet ilaç i quajtur epinefrin menjëherë.

5. Ushqimi

Qumështi, vezët dhe arrat janë ndër ushqimet më të zakonshme që shkaktojnë alergji. Brenda pak minutash për të ngrënë diçka që jeni alergjik, mund të keni vështirësi në frymëmarrje vjellje, diarre dhe ënjtje rreth gojës. Nëse reagimi juaj është i rëndë, mund të keni nevojë kujdesin emergjent mjekësor

- SPONSOR -Smiley face