Pavarësisht se ku jeni, nëse mërzia troket në derën tuaj, mos e hapni! Dhe zgjidhni të argëtoheni në maksimum! Keni një koleksion të lojëra sa mërziteni, gjithmonë do të jetë një mundësi e shkëlqyeshme në rast se qëndroni në shtëpi dhe nuk keni plan. Ose nëse jeni kudo tjetër, por ndjeheni të mërzitur dhe dëshironi të argëtoheni.

- SPONSOR -Smiley face

Mos harroni se mërzitja nuk varet nga diçka e jashtme, ndonjëherë çështje qëndrimi. Ju mund të jeni në vendin më argëtues dhe të ndjeheni të mërzitur, ose të vendoseni veten në vendin më të trishtuar dhe të gjeni emocione.

Në postimin tjetër, unë vij për t’ju ofruar opsione të ndryshme të lojës që mund të praktikoni, për të aktivizoni vibrin e mirë dhe akordoni në të qeshur. Vazhdoni të lexoni deri në fund! Gjëja interesante është vetëm fillimi …

a shumë gjëra që mund të bësh kur të mërzitesh, gjëja e rëndësishme është mos e mbani atë qëndrim të kohës së lirë. Ju mund të mësoni gjëra të reja, të lexoni një libër, të kryeni aktivitete sportive, të shkoni në kinema, të vizitoni muze ose luaj lojëra zbavitëse.

Lojërat përveç aktivizimit të emocioneve, mund të jetë edukativ, duke lejuar zhvillimin e aftësive të dobishme mendore. Për shembull, kur luani Monopol mund të mësoni strategji të ndryshme për negociata.

uke luajtur ju mundeni argëtoni trurin tuaj dhe aktivizoni farën e kuriozitetit, të cilat do t’ju bëjnë të dini botë të reja. Likeshtë si të hapësh dritaren dhe të vëzhgosh një univers të tërë të gjërave. Nëse po e lexoni këtë, tashmë jeni të lidhur me rrjetin e mahnitshëm të Internetit, keni në dorë një mjet të fuqishëm.

Përveç kësaj, lojërat promovojë kreativiteti dhe motivimi në fëmijë, të rinj dhe të rritur, duke arritur me vete përparime të paimagjinueshme. Përparimet që, me metodat tradicionale do të ishin të bezdisshme dhe të mërzitshme!

LISTA E LOJRAVE MË TË MIRA KUR MËRZITENI

Luaj! Qesh! dhe argëtohu! Motivoni kreativitetin tuaj, duke marrë një ndjenjë të kënaqësisë dhe rehati. Harrojeni stresin dhe ankthin! dhe jetoni momente interesante, duke stimuluar gatishmërinë tuaj mendore dhe intelektuale.

Ka shumë lojëra që mund të përdorni kur të mërziteni, keni për çdo shije, nevojë apo moshë. Tjetra, unë do t’ju tregoj disa prej tyre:

I VETMUAR

Ai konsiston në përdorimin e një pakete kuvertë të kartave 52, ku dëshironi të porosisni kartat. Kjo është bërë, në varësi të shkopit ose llojit ngritje. Qëllimi i lojës është të krijojë rreshta kartash 4 të renditura sipas kostumeve, duke filluar me acet ngjitëse. Hapat e mëposhtëm janë ndjekur:

 1. Organizoni kartat në Rreshtat 7 nga e djathta në të majtë. Karta e parë vendoset përballë dhe tjetra 6 në të djathtë me fytyrën poshtë.
 2. Në rreshtin e dytë, pesë letra vendosen përballë dhe një përballë (e para në të majtë).
 3. Pastaj, në rreshtin e tretë, i pari vendoset në anën e majtë dhe katër fytyrën poshtë.
 4. Ne vazhdojmë ta bëjmë këtë, derisa të përfundojmë rreshtin e shtatë, i cili do të ketë vetëm një kartë të përparme. Në total rreshtat 7 dhe kolonat 7 do të mbeten.
 5. Tani do ta lëmë kuvertën me pjesën tjetër të kartave mënjanë, prej andej do të merrni kartat kur opsionet tuaja të mbarojnë.
 6. Shikoni kartat që janë me fytyrë lart. Nëse ka një ace ose më shumë vendoseni sipër kolonave 7. Nëse nuk ka aces, zhvendosni kartat që gjenden përpara. vëmendje! Karta që do të vendosni në majë të një tjetri duhet të jetë një ngjyrë e ndryshme nga ajo që ishte tashmë atje. Ai gjithashtu duhet të jetë më i vogël nga një.
 7. Në këtë mënyrë nëse e keni për shembull gjashtë zemra mund të vendosni një shpatë pesë. Vazhdoni, duke vendosur kartat në krye të të tjerëve derisa të mos mund të lëvizni më asgjë.
 8. Karta e lartë duhet të jetë e dukshme. Nëse lëviz një letërmos harroni të rrokullisni atë në kolonë.
 9. Në hapësirën e sipërme, nga katër kolonat e fundit në anën e djathtë, mund të vendosni katër karta. Kartat, të cilat nuk mund t’i zhvendosni në ndonjë kuvertë.
 10. Nëse loja është e bllokuar, ju mund të zbuloni kartat në kuvertën e ndarë për të parë nëse aces janë atje. Këto, mund t’i vendosni në hapësirat që përmenda në hapin e mëparshëm. Ju mund të rrokullisni tre kartat e para.
 11. Mundohuni të lokalizoni kartat që zbuloni, duke i lokalizuar ato tre, mund të rrokullisni edhe tre të tjera etj.
 12. Nëse nuk mund të bëni asgjë, me kartat që po i ktheni, vendosni ato në një kuvertë të veçantë. Gjeni ato në të njëjtin mënyrë që ata kishin përpara se t’i rrokullisnin. Përsëriteni këtë derisa të mbarojë malli rezervë.
 13. Kur kuverta origjinale është e rraskapitur, mund të përdorni heqjen, por mbani mend jo bateri.
 14. Nëse dëshironi të vizatoni një kartë të fshehur, mund të lëvizni kartat deri sa të arrini idealin dhe vendoseni aty ku dëshironi.
 15. Kur shkronjat e një prej kolonave 7 mbarojnë, ju mund të lokalizoni një mbret në hapësirë boshe.
 16. Kjo lojë mund të gjendet gjithashtu e dixhitalizuar, ju ndihmon të mos mërziteni në ato kohë të lirë kudo. Përdoret gjerësisht, nga fëmijë mbi 8 vjet dhe për të rriturit e moshuar.

SUDOKU

Është një lojë zbavitëse, ideale për të kaloni kohë dhe stërvitni trurin. Ai konsiston në porositjen ose caktimin e numrave në disa kuti, të strukturuara në sheshe të ndara në kutitë e 3 3.

FORTNITE

Kjo është një lojë falas video i përket Zhanër Battle Royale, ju mund të luani individualisht ose në një grup. Përfaqëson një lojë mbijetese, ku lojtari lufton të mbetet gjallë në një ishull me një total prej 100.

Ju gjithashtu mundeni luani në ekipe me lojtarët 2, 3 dhe 4. Kur ulni karakterin nuk ka asnjë lloj pajisje. Sidoqoftë, kur eksploroni ju merrni objekte të tilla si armë, mburoja ose pajisje të ndihmës së parë, në mënyrë që të mbështeteni veten dhe të fitoni.

- SPONSOR -Smiley face