Shenhai Yongshi, një nëndetëse kineze e komanduar, iu nënshtrua provave të rezistencës në bregdetin e Kinës jugore pranë ishullit Sanya. Ndërkohë ekipi po kërkon për deformime pas misioneve të fundit nënujore. Yang Shenshen është zv.projektuesi i përgjithshëm i nëndetëses, shkruan ATA. “Kontrolli i fuqisë në të gjithë sistemin ka verifikuar performancat e zërit nga të gjitha pjesët dhe funksionet kyçe si bateria, pjesa hidraulike, ndriçimi, kamerat, kontrollet dhe akustika.” Nëndetësja u rikthye në Sanya më 3 tetor pas 28 zhytjeve në det të hapur me thellësi në rritje nga 50 metra deri në 4500 metra. Hulumtuesit kinezë po punojnë për mundësimin e zhytjes së nëndetëses në 10 mijë metra thellësi.

- SPONSOR -Smiley face