Portokalli i kuq është një frut që përmban vitaminën A, C dhe potasium, por nëse jeni duke marrë medikamente, konsumimi i tij është një zgjedhje e gabuar.

- SPONSOR -Smiley face

Sipas Administratës së Ushqimit dhe Medikamenteve në Shtetet e Bashkuara (FDA), lëngu i portokallit të kuq rrit potencialin e disa medikamenteve në trup. Ai bllokon një enzimë të domosdoshme dhe të nevojshme për shpërbërjen e përbërësve të medikamenteve. Në këtë rast keni më shumë efekte anësore sesa benefite.

Medikamentet që përdoren për të mbajtur nën kontroll kolesterolin, presionin e gjakut, alergjitë  dhe aritminë janë më të rrezikshmet dhe mund të shkaktojnë reaksione të forta në rast se shoqërohen me lëng portokalli të kuq.

- SPONSOR -Smiley face