Sic e dimë dushi është një relaks për trupin.

Cilët po veprojnë saktë? Ata që bëjnë dushin në mbrëmje, apo ata që e bëjnë në mëngjes?

- SPONSOR -Smiley face

Njerzit I ndjme në dy grupe, ata që bejnë një dush në mbrëmje, dhe ata që bëjnë dush në mëngjes. Sipas shkencës dhe studimeve ata që bëjnë dush natën janë duke bërë gjënë e duhur

Për sa i përket gjumit, dushi në mbrëmje mund të ketë një avantazh.

Hulumtuesit rekrutuan nëntë gra dhe i ndanë në tri kategori gjumi. Grupi i parë bëri një dush të ngrohtë para se të shkonte në shtrat, i dyti bëri një dush të nxehtë nga këmbët para se të shkonte në shtrat, dhe e treta nuk bëri asgjë. Gratë që bënë një banjë të plotë ose një banjë nga këmbët ranë në gjumë më shpejt, dhe vetë-raportuan gjumë më të mirë. Rezulton, se një dush na ndihmon të qetësohemi dhe të relaksohemi per qetesi gjumi dhe relaks.

- SPONSOR -Smiley face