Planet e Kuq ngjan si Toka dhe mendohet se është mbuluar me ujë në një zonë  .

Pretendohet të kenë zbuluar gjëra të çuditshme në Mars, nga piramidat tek alienë t.

- SPONSOR -Smiley face

Është menduar se Marsi ishte ngrirë rreth 3.8 miliard vjet më parë para se periudhat e ngrohjes të shkrinë sipërfaqen dhe krijuan lugina dhe kanione të thella.

Shkencëtarët besojnë se kjo mund të ndodhë nga pse planeti ka tipare të gdhendura me ujë.

Uji siguron kushtet e nevojshme për jetën – kështu që nuk mund të kenë qenë organizma të gjallë në Mars miliarda vjet më parë.

Sidoqoftë, gjallesat mund të ishin zhdukur shumë nga ndryshimet klimatike

- SPONSOR -Smiley face