Më 15 nëntor nis panairi i 20-të i librit, i cili mbahet në Pallatin e Kongreseve. Të gjitha shtëpitë botuese sjellin titujt e rinj, por zhvillojnë edhe aktivitete me autoreë, lexues e dashamirës të librit. Ne ju sjellim programin e 5 ditëve në panair…

- SPONSOR -Smiley face

Datë: 15 nëntor

Ora 11:00

Aktiviteti: Ceremonia e hapjes së Panairit

Organizatore: Shoqata e Botuesve Shqiptarë

Salla Ovale

Datë: 17 nëntor

Ora  10:00-11:30

Aktiviteti: “Dita Kombëtare e Ndërgjegjësimit për Librin”

Organizator: Universiteti Bujqësor i Tiranes

Ora 11:30-12:30

Aktiviteti: Vepra 3 e zgjedhur” Gjergj Bubani

Organizatore: OMSCA

Ora 12:30-13:30

Aktiviteti: Paraqitja e 4 titujve të Projektit të Creative Europe “Different Voices”

Kostandina, Çadra e purpurt, Olga prej letre, Dëgjoje zemren time

Organizatore: DITURIA

Ora 13:30-14:30

Aktiviteti: Paraqitja e botimeve të reja 2017

Organizatore: Kontrolli i Lartë i Shtetit

Ora 16:00

Aktiviteti: “Fjalor frëngjisht-shqip” Hysen Sinani

Organizator: Zenit

Ora 17:00

Aktiviteti: “Ëndrra e fundit e natës”  Eris Rusi

Organizatore: OMBRA GVG

Ora 18:00

Aktiviteti : Workshop “Të rinjtë në përkthime”, në kuadrin e Projektit të Creative Europe “Different Voices”

Organizatore: DITURIA

Ora 19:00

Aktiviteti : Paraqitja e librit “Sekretet e Luftës së Dytë Botërore” të autorit Erald Kapri

Organizator: Instituti i Studimeve Historike “Lumo Skëndo”

Date: 18 nëntor

Ora 10:00

Aktiviteti : Paraqitja e 4 titujve të Projektit të Creative Europe “Different Voices”:

Skellig, A di të fërshëllesh Johanna, Princesha Histaminë, Kebaria, vajza që lexonte bukur

Organizatore: DITURIA

Salla Ovale (më pas takim në stendë) ora 10:30. Takim me përkthyesit.

Ora 12:00

Aktiviteti: Çmimet e Panairit

Organizatore: Shoqata e Botuesve Shqiptarë

Salla Ovale

Ora 13:00

Aktiviteti:  Paraqitja e librit “ARKIVI I LUFTËS i agjencisë shtetërore informative “KOSOVAPRESS” të autorit Berat Luzha

Organizator: Instituti I Historisë “Ali Hadri” Prishtinë dhe Berat Luzha

Ora 15:00

Aktiviteti: Paraqitja e librit studimor “Kultura Tradicionale Kineze” përgatitur nga Zhang Qizhi.

Organizatore: Shtëpia Botuese DITURIA në bashkëpunim me Ambasadën e Republikës Popullore të Kinës në Tiranë

Ora 18:00-20:00

Aktiviteti: Paraqitja e librit “Ehl-i Bejti në krijimtarinë e sufinjve ballkanas” të autorit Hamza Halitoviq

Organizator: Fondacioni për Kulturë dhe Shkencë Gnosa

 

 

 

 

 

 

- SPONSOR -Smiley face