Ngjarja e dy ditëve më parë ku Katedralja Notre Dame e Parisit u përfshi nga flakët i habiti të gjithë dhe do ngelet gjatë në mendjen e të gjithëve. Do duhen më shumë se 10 vite dhe qindra miliona euro për ta rikthyer këtë Katedrale siç ishte, deri tani janë mbledhur 300 milionë euro nga biznesmenë të ndryshëm . E cilësuar si një nga ndërtesat më të bukura në botë, tani Katedralja e Parisit është shkatërruar. Pamjet e ndërtesës para dhe pas zjarrit po bëjnë xhiron e botës dhe ja vlen ti shikoni.

The Notre-Dame Cathedral's spire used to be visible for miles.

Duke u Ngarkuar...

The spire collapsed after sustaining heavy damage from the fire.

 At 226 feet high, the cathedral's two towers were the tallest structures in Paris until the Eiffel Tower was constructed in 1889. The towers are reportedly still standing.

The Notre-Dame's Gothic rose windows date back to the 13th century.

The rose windows glowed red during the fire.

The ceiling of the cathedral was made of wood from the 13th century.

The combination of wood and limestone, both flammable materials, made the structure burn extremely quickly.

Notre-Dame was a masterpiece of Gothic architecture with flying buttresses, arches, and rib vaults.

The wooden ceiling burned up completely, leaving gaping holes in the arches.

Before the fire, tourists and worshipers gathered in the cathedral's pews.

In the aftermath, the only people inside the church were firefighters.

 

 

- SPONSOR -