• Recetë Mbasi i kemi larë patellxhanet i presim në mes,dhe u heqim te gjithe mbushjen. I vendosim në ujë me krip per 1 ore ose me shumë të eleminojmë hidhërimin e patllixhanit. Për 30minuta minuta i vendosim të piqen në 180 grande
      • Ne nje tenxhere hedhim te gjithe përbërsat e qimas duke i skuqur një e nga një. Hedhim pak uje dhe e ziejme per 30 minuta (kur te jetë gati nuk duhet të ketë ujë por shumë pak).
      • Ne një tenxhere hedhim vitamin e shkrirë e më pas hedhim miellin me përbërësat e tjere duke i trazuar gjithmon. I lejmë vetëm 2 minuta pastaj e heqim nga zjari.
      • Mbushim partëllxhanet me kimanë dhe mbi to shtojmë  kremin beshamel dhe djathin. I lejmë të pien për 1 ore ne 180 grande
      1. Përbërësit per kimanë
        • 8 Patellxhane
        • 500g Mish te grrirë (kima)
        • 2 Qep
        • Majdanoz
        • 2 Domate
        • Kanell,karafil
        • Krip,vaj,piper te zi,piper te kuq
        • Djathe kackavall per siperfaqen e gjellës
        • 2 Thelpinj hudhër

       Përbërësit per kremin beshamel

        • 3 Gota qumësht
        • 7 Lugë gjelle miell
        • 5 Lugë gjelle vitam
        • 2 Veze
        • Krip-piper te zi

Shijim të kendshëm

- SPONSOR -Smiley face