Agjencia Kombëtare e Barnave dhe Pajisjeve Mjekësore ka marrë vendimin që OKi të shitet me recetë, pra pa recetë nuk do mund të blini më ilaçin. Oki (80mg) nuk do të shitet më në asnjë farmaci pa recetë, përveç Oki task (40mg), i cili shitet në farmaci me bustina.

Oki është një ndër barnat më të lira dhe më të përdoruara nga shqiptarët, për dhimbje të durueshme ose jo. Ende nuk ka një përgjigje zyrtare pse Oki do të jepet me recetë, por sipas farmacistëve mendohet se është marrë ky vendim sepse konsumimi pa kriter i këtij ilaçi, sjell komplikacione shëndetësore.

- SPONSOR -Smiley face