Sipas një studimi të ri 60.7% e fëmijëve dhe 50 përqind e të rriturve nuk  pijnë   në pije me sheqer në sasi të madhe që  nga  2014, nga 79.7% e fëmijëve dhe 61.5% e të rriturve në vitin 2003.

Studimi mbështetej në një grup prej 18,000 fëmijësh 2-19 vjeç dhe 27,652 të rritur të moshave 20 vjeç e lart. Ata u pyetën për konsumimin e pijeve gjatë 24 orëve të fundit: lëng, qumësht, sheqer dhe sode diete, kafe dhe çaj, pije sportive, ujë dhe alkool.

- SPONSOR -Smiley face

Konsumi për frymë i të gjitha pijeve ra. Fëmijët morën 312.6 kalori në ditë në 2014, krahasuar me 473.8 në ditë në 2003. Ndër të rriturit, shifra ishte 341.1 kalori në 2014, krahasuar me 425.0 në vitin 2003.

Gjatë 12 viteve të studimit, qumështi ishte pija e preferuar për fëmijët e moshës 2 deri 11 vjeçare; adoleshentët dhe të rriturit ende merrnin shumicën e kalorive të tyre të pijes nga soda,coca cola dhe pije të tjera me sheqer.

- SPONSOR -Smiley face