Pirja e alkolit në masa të tepruara gjithashtu, edhe konsumimii i duhanit ndikojnë në paraqitjen fizike por edhe shëndetësore të individëve. Ato ju bëjnë të dukeni më të vjetër në moshë më të re. Sipas shumë studimesh, është vënë re se abuzimi ka treguar fytyra më të rënduara se mosha aktuale epacientëve të zgjedhur për këtë studim. Meshkujt dhe femrat që pijnë 28 ose më shumë pije çdo javë dhe pinë një cigare në ditë për më shumë se 15 vjet, ishin shumë më shumë të prirur për të zhvilluar shenja fizike të plakjes më herët se jeta normale, thuhet në studim.

Vetëm ata që pinë duhan ose pinë alkol shumë, treguan shenja të hershme të plakjes.

- SPONSOR -Smiley face

Ata që nuk konsumonin shumë duhan dhe alkol tregonin më pak plakje në paraqitjen fizike duke ju përshatur jetës më normalisht se grupi tjetër I të testuarve.

- SPONSOR -Smiley face