Debati mbi demarkacionin e kufirit me Malin e Zi, i cili mban peng dhe liberalizimin e vizave të Kosovës, sollën që Presidenti Ilir Meta, në vizitën e tij zyrtare në Prishtinë, të merrte një kërkesë të drejtpërdrejt nga homologu i tij, Hashim Thaçi.
Ja si u shpreh Presidenti i Kosovës Thaçi:

“Nuk shoh me këtë parlament një zgjidhje të situatës, prandaj ju lutem Zoti president ne përputhje me kushtetutën, jepini pasaporta shtetasve të Kosovës”, tha Hashim Thaçi.

- SPONSOR -Smiley face

Ndërkohë Presidenti i Shqipërisë Ilir Meta e cilësoi si të padrejtë këtë kusht të vendosur nga BE, për pengesat e vizave tëkosovës.

- SPONSOR -Smiley face