7 gjëra  të vlefshme që duhet të dijnë  fëmijët tanë (moshën e adoleshencës)

  1. Të kërkojë ndihmë nuk do të thotë seështë i dobët. Kjo do të thotë se ju keni interes, dhe njerëzit e respektojnë atë.

2.  Askujt nuk i intereson nëse gabon. Ata shohin nëse ti mund të ecësh përpara vetë. Kur të përfundoni të20-at, ju do të mësoni se pranimi i gabimit është një aftësi, jo një dobësi. Dhe ajo që njerëzit me të vërtetë interesohen është nëse jeni  ju të  gatshëm pranoni dhe të merrni përsipër  gabimet tuaja.

  1. Të rritesh nuk është gjë e keqe. Është një dhuratë për secilin prej nesh. Jo të gjithë  kanë  shansin të jetojnë deri sa të plaken, dhe ju e dini mirë këtë.
- SPONSOR -Smiley face

4. Trajtoni njerëzit me respekt edhe kur ata nuk e meritojnë atë. Kur të jeni 29 vjeç, duhet të jeni në gjendje të përballeni me grindje të shpeshta mes njerëzve agresiv ose pasiv.

5. Askush nuk “gjen” pasionin e tyre. Ata e praktikojnë për ta gjetur. Ju nuk zgjoheni një mëngjes dhe tju vij  pasioni  si një dhuratë mëngjesi Krishtlindjesh. Ju praktikojeni dhe  përmirësojeni me kalimin e kohës.

6. “Nëse je personi më i zgjuar në dhomë, je në dhomën e gabuar”. Kërko gjithmonë më shumë nga vetja.

7. Do të fitoni më shumë nga hapat e vegjël sesa nga ata mëdhenj. Njerëzit mendojnë se suksesi arrihet shpejt. Por më mirë të jësh i duruar dhe do të dalësh më I fituar.

- SPONSOR -Smiley face