Kremona është qytet italian i cili është i njohur në të gjithë botën si qyteti i violinave.

Historia e violinës në këtë qytet fillon qysh në shekullin XVI-të. Stradivari, Amati dhe Guarneri janë njerëzit që e shpikën violinën dhe u njohën në tërë botën për këtë.

- SPONSOR -Smiley face

Për disa nga banorët aty, të bërit violinë është vet ekzistencë. Tërë jetën e tyre ia kanë kushtuar ndërtimit të këtij instrumenti.

- SPONSOR -Smiley face