Ëndrra e çdo prindi është që fëmija i tij të jetë i ditur, të jetë i pari në shkollë, të
respektojë më të mëdhenjtë, si edhe të jetë i sjellshëm. Sipas një studimi të kryer,
fëmijët ‘imitojnë’ prindërit e tyre e për sa kohë këta të fundit kanë cilësi pozitive,
edhe fëmijët e tyre do t’i përvetësojnë.

 • “Fëmija është pasqyrë e familjes”. Këtë shprehje mund ta keni dëgjuar
  shpesh herë. Dhe nëse ju përdorni “fjalët magjike” në shtëpi, edhe fëmija
  juaj do t’i përdorë.
 • Fëmijëve nuk u pëlqen kur u jepni urdhra. Nëse ju i detyroni të bëjnë diçka
  që duhet bërë, ata nuk do ta bëjnë. Ju duhet ta bindni fëmijën tuaj, duke ia
  argumentuar pse.
 • Duhet ta respektoni, edhe pse mund të jetë shumë i vogël.
 • Ata kërkojnë gjithmonë vëmenjden e duhur! Ndaj shiheni në sy kur ai ju
  drejtohet. Mos e ndërprisni, çfarëdo që të thotë. Për fëmijët tuaj është e
  nevojshme që të kenë vëmendjen që meritojnë.
 • Asnjëherë mos nënvlerësoni veprimet e fëmijës suaj. Tregojini atij se sa
  vlen!
- SPONSOR -Smiley face