Ato janë vërtetë tinguj shërues , mënyra sesi ato instalohen  në mendje kjo praktikë është për ta dëshiruar.

- SPONSOR -Smiley face

Shkenca vërteton se shërimi i tingullit bazohet në rezonancën, e cila është kur materia ndikohet nga dridhjet e jashtme. . . aka valëzon. Ju vërtet mund ta ndjeni këtë rezonancë në një koncert ose në një klub kur basi është me zë të lartë dhe ndjeni dridhjet në trupin tuaj.
Mendja dhe trupi juaj funksionojnë në disa lëkundje, dhe ato lëkundje mund të manipulohen me ndihmën e tingujve  shërues .

Me shërimin e tingullit, parimi i rezonancës përdoret për të harmonizuar qelizat, dhe potencialisht mund t’i ritregojë ato në frekuencën e tyre fillestare vibruese.
Sa i ndihmon shërimi i shëndoshë i  trurit , shpirtit dhe trupit tuaj?

Ideja e përgjithshme e shërimit të tingullit është që organet, indet dhe qelizat tuaja lëshojnë secilën frekuencë të caktuar. Për shembull, truri i njeriut prodhon një varg frekuencash vibruese që ndryshojnë në gjendje të ndryshme mendore, si relaksim, stres, dashuri, etj.

Tingulli është një mënyrë për të lehtësuar ndryshimet në gjendjen tonë të trurit duke përdorur futjen e tij, ose duke siguruar një frekuencë të qëndrueshme të zërit, valët tona të trurit mund të “akordojnë”. Duke përdorur ritmin dhe shpeshtësinë në shërimin e tingullit, ne mund t’i fusim valët tona të trurit për të “zbritur” ndërgjegjen tonë normale të zgjimit në relaksim ose madje edhe në gjumë.

Shërimi i zërit shkon përtej valëve të trurit për të shëruar pjesë të tjera të trupit gjithashtu! Një studim paraprak i kryer nga Akademia Britanike e Terapisë së Shëndoshë (BAST) mati efektet e shërimit të tingullit në sistemin nervor autonome (ANS). Ky studim sugjeron që shërimi i shëndoshë ka një efekt thellësisht qetësues te klientët e stresuar.

Ka shumë mënyra për të provuar shërimin e shëndoshë. Shërimi i tingullit shpesh ofrohet në studiot e yogës ose qendrave të tjera të shëndetit holistik si klasë e rregullt . Ju gjithashtu mund të kërkoni aplikacione sociale, të tilla si MeetUp, për të gjetur grupe shërimi të shëndoshë në zonën tuaj.

Tingujt shërues përbëhen nga shumë elementë të cilët të gjithë së bashku përbëjnë mrekullitë e shërimit!

Zëri: Një nga instrumentet më të fuqishëm dhe efektivë të terapisë së zërit. Një humor i ulët, si AUM, është një mënyrë e shkëlqyeshme për t’u lëshuar, ose ju mund të energjizoni mendjen tuaj duke përdorur thirrje (si në kirtan).

Gongs: Gong është një nga më të lashtët e instrumenteve metalikë në shërimin e tingullit. Mund të ndihmojë me dhimbjen në trup, të çlirojë tensionin e muskujve dhe të inkurajojë fleksibilitetin mendor, emocional dhe fizik.

Kupat e Singing Himalayan ose Crystal Singles: tas i këndimit Himalayan gjithashtu ka origjinën në Lindje, por nuk është aq i vjetër sa gongu. Pjatat e këndimit kristal janë një nga instrumentet më të rinj të përdorur në shërimin e tingullit dhe janë afërsisht 30 vjeç. Një përzierje e të dyve është e përkryer për të punuar me mirëqenien mendore dhe emocionale.

Bateritë: Ritmet e daulleve mund të ndryshojnë frekuencat e valëve të trurit dhe të mundësojnë njerëzit të kalojnë në gjendje shumë të relaksuar si ekstazhi. Ju mund të keni dëgjuar ose keni qenë në një rreth daulle më parë, dhe tani ne e dimë se ata në të vërtetë janë të mirë për ju!
Shërimi i zërit mund të sjellë dobi të trurit, emocioneve dhe trupit tuaj fizik. Duke punuar me konceptin e rezonancës, instrumente të ndryshëm përdorin frekuenca të ndryshme dhe mund të frenojnë trurin dhe trupin për të rregulluar dridhjet brenda jush. Studimet kanë treguar që shërimi i shëndoshë mund të jetë i dobishëm për të gjitha kushtet e lidhura me stresin. Duhet ta provoni këtë praktikë sa më shpejt sepse është dashuri për veten tuaj/mulliri.al

- SPONSOR -Smiley face