Pergatitja per “Salcë me kërpudha/ e shoqeruar me mish ose patate të fërguara.”

  • Pikë së pari grijmë qepën në pjesë sa me të imta, ndërsa kërpudhat ne fleteza te holla.
  • Majdanozin e grijmë imët.
  • Nxehim vajin në nje tigan në temperature maksimale dhe me pas hedhim edhe qepet e grira hollë.
  • Më pas shtojmë kerpudhat dhe perziejmë ngadalë duke ulur temperaturat nen mesatare.
  • Fërgojme duke përzier vazhdimisht derisa të shterrojë lengu qe leshojnë kerpudhat.
  • Ne fund shtojme ajken per zierje (hopla per kuzhine) dhe majdanozin e grirë hollë , e përziejme derisa të ngrohet pak, dhe serviriim të ngrohtë me mish të pjekur ,patate të fërguara ose sipas deshires.

  • Përbërësit

  • 500 gr kërpudha
  • 250 ml ajkëneutrale per zierje
  • 1 qepë
  • 1 lugë mustardë
  • vaj
  • kripë
  • piper
  • kerrpudha
  • majdanoz
- SPONSOR -Smiley face