(KUJTESE, RRITJE TE INDEVE NERVORE, KONTROLL EMOCIONESH)

Lajmi se veprimtaria e “Njerëzit ne pergjithesi nuk dë shirojne dhe nuk ju pëlqen të mendojnë se në  këtë  moshë   duhet të  kenë  marrëdhënie seksuale”, pranon autori i studimit Dr Hayley nga Universiteti Coventry “Por ne duhet ta sfidojmë këtë konceptim në një nivel shoqëror ne gjithe boten.”

Mrredhenia si terapi shendeti
- SPONSOR -Smiley face

Ka arsye të panumërta për të vazhduar të bëni seks në pesëdhjetat e tua ose me i vjetër, pasi do te keni shumë  përfitime fizike por edhe përmirësim të  shendetit emocional.

Barbara Bloomfield, autorja e terapisë së çifteve “Dramat e Dashurisë dhe Seksit” e konfirmon kë të  gjë  duke u bazuar ne ndjekjet e rasteve te perfshira në  kë të  terapi. Eshte një  arsye më  tepë r si ushtrim në  pë rfitimin e mendjes, trupit dhe shpirtit.

 

Gjithashtu studimi tregoi se femrat që  bë jnë  seks të rregullt, kanë kujtime më të mira duke I krahasuar me pjesen tjeter te femrave me pak aktive. Kjo si rrjedhoje pasi seksi ndikon ne  rritjen e indeve nervore në zonën e trurit, e cila kontrollon emocionet dhe kujtesën tuaj.

- SPONSOR -Smiley face