Shkencëtarët kanë zbuluar arsyen pse disa kancer janë më vdekjeprurës se sa të tjerët.

Duke studiuar ndryshimet gjenetike të kancerit të veshkave, ata kanë gjetur se disa tumore janë “të lindura keq”, derisa të tjerët kanë një rrezik më të vogël për t’u përhapur dhe mund të mos kërkohet trajtim.

Duke u Ngarkuar...

Tumoret “e lindura keq” kanë mutacione të vazhdueshme dhe mund të përhapen, derisa format beninje të sëmundjes rriten ngadalë dhe nuk ka nevojë për intervenim, tregon një studim i Cancer Research të Britanisë së Madhe.

Harpal Kumar, shef ekzekutiv i Cancer Research, thotë se ky studim mund të ndihmojë në hapjen e rrugës për trajtimin e kancerit në të ardhmen.

- SPONSOR -