Mendoni elementin kryesor të ëndrrës e cila ju eshte fiksuar gjate natës. “Psh, cfarë është   një kal ? Cilat janë lidhjet e mia me kalin? Kur dëgjova për herë të parë për “kalin “? etj.

  1. Ky është argument për të qartësuar veten se juve nuk mund të përsërisni fragmene të ditës edhe natën.Në te njejtën kohë mendoni thellë se si u ndjetë gjatë ëndrrës: “Cila është ajo gjë që më bën të ndjehem njësoj si në ëndërr edhe kur jam i zgjuar? frikat akthet, ndjesitë momentet etj”Por edhe makthet e përsëritura shpesh për kohë të shkurtra, pyet veten:
  2. “Në cilat netë shoh makthe pse më ndodh, ndryshimet midis netëve dhe cila nga ato ka qenë ndryshe?
  3. Nese do të jeni të afteë të lidhni pyetjet rreth vetes të shpjeguara më lartë me përgjigjet qe ju vete i dini, atëher lidhja e fakteve dhe e përgjigjet që keni marrë nga pyetjet e para do tju mundësojnë një shpjegim të ëndrëstuaj. 
- SPONSOR -Smiley face