Një specie e rrallë e re e brejtesve – deri në katër herë më e madhe se sa brejtësit normal – është identifikuar në Ishujt Solomon.

Në vitin 2010, Z. Tyrone Lavery dëgjoi thashethemet rreth një miu gjigant  të quajtur “vika” që jetonte në pemët e ishullit Vangunu. Njerëzit në ishull kishin edhe këngë dhe rima të fëmijëve për minjtë. Por, pas disa sondazheve, Lavery nuk mundi ta gjejë krijesën.

- SPONSOR -Smiley face

“Unë fillova të pyesja nëse ishte me të vërtetë një specie e veçantë “, tha Lavery në një deklaratë të muzeu në Çikago, ku ai është një studiues .

Më pas, në vitin 2015, një ranger kapi një nga minjtë kur u zhvendos nga një pemë e prerë.

“Sapo kam ekzaminuar mostrën, e dija se ishte diçka ndryshe”, tha Lavery.

Dhe kur Lavery e krahasoi ekzemplarin me koleksionet e muzeut dhe kontrolloi ADN-në e miut, ai konfirmoi se ishte me të vërtetë një specie e re. Ai e quajti Uromys vika

- SPONSOR -Smiley face