1. Disa prej simptomave që  gratë  në  kë të  fazë  të  jetë s vuajnë  janë : nxehtesia trupore, thatësi vaginale dhe ndryshime humori.

Iniciativa për kujdesin dhe shë ndetin e grave, paralajmëroi rrezikshmeri kundër përdorimit afatgjatë të terapive tradicionale të hormoneve te kohes. Shqetësimi i tyre  ishte rritja e rrezikut të kancerit të gjirit tek grate, të  cilat pë rdornin kë to terapi. Gjithashtu problemet e gjakut, goditjet në tru, madje edhe sëmundjet e zemrës stimuloheshin nga terapitë  e kohë s.

- SPONSOR -Smiley face

Shumë  gra e konsideronin të  thjeshtë  lehtë simin e simptomave të  menopauzë s duke pë rdorur kë to lloj terapish duke mos pasur parasysh efektet anë sore të  tyre.

Meqënese ky paralajmërim doli fuqishë m kundër përdorimit të terapisë tradicionale, shumë shpejt u mendua  per të  zhvilluar  nje metodë  të  re alternative pë r plotë simin e nevojave trupore hormonale.

Terapia e re e quajtur “ Terapia hormonale bio/identike”e cila lehtëson simptomat e para menopauzës.

Hormonet bioidentike imitojnë hormonet që trupi i njeriut prodhon natyrshëm, në më nyre që trupi mos të jetë në gjendje të tregojë dallimin mes hormoneve që prodhon vete, dhe atyre bioidentike, edhe pse ato behen ne kushte laboratorike.

Efektet

Përfitimet e mundshme te hormoneve bioidentike përfshijnë, reduktim te lodhjes, deshire seksuale, floke te shendetshem, lekure me pak e thate, permiresim gjumi, mendim I thelle, kujtese e mire.

- SPONSOR -Smiley face