Korea Jugore ka nisur një hulumtim rreth përdëorimit të celularëve dhe efekteve negative në përdorim. Rezonanca magnetike është e rëndësishmë thonë ata për të për të kontrolluar kokët e të rinjve të cilët shfrytëzojnë me orë të tëra celularin. Ata zbuluan se  kimia e trurit të të rinjve që rinin shumë orë ishin ndryshe nga moshatarët e tyre të pavarur nga këto pajisje. Pyetësori përmban një mori pyetjesh rreth përditshmërise  gjatë përdorimit të internetit. Sa varësi dhe sa e rëndësishëm ishte kjo pjese për ta. Formularët kanë qenë të ndryshem, ku përfshiheshi, formular inteligjence, reagimi, gjumi, aktivitetesh, problemesh shendetsore etj.

“Sa më i lartë shënimi, aq më i rëndë varësia”, tha udhëheqësi Hyung Suk Seo, një profesor i neuroradiologjisë në Universitetin e Koresë në Seul. Ky studim përfshiu shumë pjesëmarrës adoleshentë, të ndarë baras mes të varurve dhe pjesëmarrësve të shëndoshë.

- SPONSOR -Smiley face

Gjithë personat që rezultuan të varur nga internet rezultuan me nje funksion jo te shpejtë të aktevitetit trunor. Varësia u konceptua si paralizues Ii aktivitettit te zhvillimit dhe reagimit tek personat.

- SPONSOR -Smiley face