Erdhi dimri, e bashkë me të shënon ardhjen e saj edhe ora dimërore, ndaj gëzohuni sepse duke filluar nga e diela që vjen do të keni mundësi të bëni një orë më shumë gjumë.

08 Mar 2013, Medfield, Massachusetts, USA — Peter Shugrue checks one of four custom, flush mounted clocks, destined for installation in Kansas City, Missouri, at the Electric Time Company factory in Medfield, Massachusetts March 8, 2013. Daylight saving time begins in the United States at 02:00 AM March 10. REUTERS/Brian Snyder (UNITED STATES – Tags: SOCIETY TPX IMAGES OF THE DAY) — Image by © BRIAN SNYDER/Reuters/Corbis

Llogaritja dimërore e kohës fillon fundjavën e ardhshme kur të shtunën ndaj të dielës në orën tre pas mesnate shigjetat e orës do të zhvendosen një orë pas.

- SPONSOR -Smiley face

Në orën 03.00 të natës, akrepat do të kthehen një orë pas, për të shënuar orën 02.00. Në këtë mënyrë, deri në të dielën e fundit të marsit do të kemi mundësi të flemë një orë më tepër.

Ndryshimi i orës është vendosur në vitet ’70 dhe qëllimi i saj ka qenë shfrytëzimi në maksimum i dritës së diellit, dhe kursimi i energjisë elektrike.

- SPONSOR -Smiley face