Një studim i kryer nga Google dhe UC Berkeley ka vëzhguar mënyrat si emaili dhe llogaritë e tjera hakohen. Hajdutët vjedhin pothuajse 250,000 emra dhe fjalëkalime të vlefshme për llogaritë e Google çdo javë.

Google tha se studimi ndihmoi në sigurimin e llogarive duke i treguar njerëzve se si ranë viktimë e përhershme e hakerëve. Gjatë 12 muajve studim i tregjeve nëntokësore, kërkuesit zbuluan më shumë se 788,000 kredencialë të vjedhur nëpërmjet regjistrimit të fjalëkalimeve, 12 milionë nëpërmjet reklamave të websitit dhe 1.9 miliard nga shkeljet e kompanive.

- SPONSOR -Smiley face

“Phishing” (reklamat) përfshin përpjekjet për të mashtruar njerëzit duke dorëzuar informacionin personal dhe “keyloggers” janë programe që regjistrojnë çdo fjalëkalim kur përdoret në një kompjuter.

- SPONSOR -Smiley face