Në seks është i vlefshëm ligji i gravitetit. Sigurisht që nuk mund të ngeleni shtatzënë në marrëdhënie me pozitën në këmbë, pasi që atëherë distanca nga spermatozoidët deri tek qelizat vëzore kanë një rrethanë rënduese. Në këtë mënyrë sperma del jashtë vaginës e në fakt është dashur të rrjedh brenda saj.

- SPONSOR -Smiley face

Nëse dëshironi të ngeleni shtatzënë, duhet  shmangur këtë pozitë, ose kur gruaja është përmbi. Zgjedhni një pozicion ku që të dy jeni të shtrirë në një anë dhe burri është pas juve.

Një dush i ftohtë redukton numrin e spermatozoidëve, kurse një dush i ftohtë para marrëdhënieve mund të prish maturimin e spermës edhe deri në tre muaj. Nga ana tjetër, një dush i nxehtë mund të zvogëlojë prodhimin e spermës dhe të dëmtoj atë.


Një grua mund të mbetet shtatzënë edhe nëse nuk e përjeton orgazmën, por një orgazmë mund të rrisë shanset e ngeljes shtatzënë duke pasur parasysh se tkurrja e mitrës tërheq spermozoidët tek qeliza vëzore.

Gratë që kanë qënë të mbrojtura për një kohë me kontraceptive nuk kanë nevojë që të presin më shumë se femrat tjera për të mbetur me barrë. Me përfundimin e përdorimit të kontraceptivëve pak kohë duhet për t’u rivendosur cikli, por zakonisht që në ciklin e parë vjen deri të ovulacioni. Besohet se femrat pas ndërprerjes së përdorimit të kontraceptivëve mund të jenë më pjellore dhe të kenë deri në dy ovulacione në muaj.

- SPONSOR -Smiley face